Pagina's

maandag 6 januari 2014

Een verborgen vallei in de Ardennen, niet verder vertellen!



Net een paar dagen lekker weggeweest. 's Morgens gegoogled op "open haard, ardennen, hotel" op zoek naar een puur plekje in de Ardennen. Met in m'n achterhoofd het heerlijke hotelletje waar we jaren geleden terecht kwamen, waarbij we vooraf wel een beetje op internet hadden gekeken, maar natuurlijk niet gebeld en zeker niet geboekt hadden. Misschien ligt het wel naast een snelweg of een kerk met klokken die om het half uur slaan.....dan kan je in ieder geval door naar een volgende, zonder discussie.

En wat mooi, het hotelletje dat we destijds op internet hadden gezien, lag niet naast een rijksweg en de kerk was ook verder weg. Er had iemand geannuleerd dus de laatste kamer was onverwacht vrij gekomen. Direct genomen, paspoort ingeleverd en bijna alles rond totdat de wat oudere dame tegen ons zei: "Maar als u hier slaapt dan bent u van ons". Oops, en wat betekent dat dan, komen we hier nooit meer weg, moeten we meedoen met de bingo, of iets nog raarders? Visioenen van een nieuw Norman Bates Hotel in de Ardennen schoten door mijn hoofd. Maar het viel mee..... we moesten ook in het hotel eten. Nu is dat wel een ding dat we niet graag doen, want vaak zit je met heel weinig mensen in een eetzaal, heb je verveeld personeel, is het duur en zit je er een paar dagen, dan zit je er aan vast. Maar ja, na het glibberen door de sneeuw naar de Ardennen gaven we toe en zeiden we ja. En wat een geluk dat we dat hebben gedaan. Echt maar zelden zo lekker gegeten! En zo leuk, als je wilde weten hoe bepaalde dingen gemaakt werden dan kon je de volgende dag even in de keuken meekijken. We zijn nog vaak teruggeweest totdat de eigenaren met pensioen gingen en het hotel een andere bestemming kreeg.

Tja en dan, zo'n adresje vind je nooit meer. Maar De Ardennen liggen zo lekker dichtbij, dus ideaal voor een paar dagen weg. Echter, je wilt ook niet in de schoolreis-dorpen zitten en wel graag meteen het bos in kunnen lopen en ook...... graag lekker eten zonder dat je daarna weer de auto in moet, want een wijntje is zo heerlijk bij een open haard na een dag flink doorstappen, maar hakt er ook zo fijn in. Dat zoiets ook fijn kan zijn, hadden we bij het vorige hotelletje geleerd, dus stond nu wel op ons wensenlijstje. En een beetje knus ook graag.

We willen dus nogal wat en omdat het toch een paar centen kost mag je ook best kritisch zijn. Maar we hebben het weer geflikt en zijn deze keer prima terecht gekomen bij Henja en Bob in Houffalize. Een prachtige plek, heerlijke houtkachel, ontzettend lekkere muziek, een kamer met een geweldig uitzicht, heerlijke bedden en een gastvrouw die bij het woord Gastronomie hele andere associaties heeft en daarom gewoon een goed bord eten voor je neerzet, zonder fratsen, gewoon lekker, met een perfect wijntje erbij! Lekker ontbijtje, dat ze heel bewust pas vanaf 9 uur serveren, dus relax relax relax!  Boek is uit, tochten zijn gelopen, geslapen als een roos en heerlijk gegeten.

En hoe heet dit juweeltje: @La Truite d'Argent, maar ehhh niet verder vertellen hoor!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten