Pagina's

vrijdag 18 april 2014

Koken bij Radio 6, Soul & Jazz!


Afgelopen maandagavond, vlak voordat ik naar mijn bed wil gaan zie ik een oproep van meneer Lekker Tafelen. Of iemand een keertje in de studio van +Radio 6 tijdens het programma Winfrieds Woonkamer wil koken. Wow, dat is nog eens leuk, koken voor mijn favoriete radiostation. Juist dat station dat ik altijd heel hard zet juist als ik aan het koken ben. Maar rust, rust, laat ik nu eens niet meteen ergens inspringen en er eerst eens een nachtje over slapen.

De volgende ochtend bleef de vraag toch door mijn hoofd spoken, maar er is een groot verschil tussen zelfvertrouwen en zelfoverschatting. Dus ondanks dat meneer Lekker Tafelen en meneer Foodfeest mij verzekerden dat ik het wel kon toch eerst dinsdagmiddag maar meer informatie gevraagd. Het antwoord daarop was: "Kan je donderdag?".

Slik, schrik, dat is overmorgen!!  Maar ik ken mezelf, als ik dit niet doe ga ik ontzettend spijt krijgen, ik ga ook zeker met mijn hoofd onder een dik kussen liggen omdat ik iemand anders hoor praten en koken op de plek waar ik had kunnen staan en ik kan nooit meer luisteren naar een lekkere soulplaat zonder aan dit moment terug te denken. Ik moest dus wel, ik kon niet anders, ook al kreeg ik direct last van zweethanden en kriebels in mijn buik.

Nu de kogel door de kerk was moest er een gerecht komen dat ik de mannen voor kon schotelen. En het liefst hadden ze ook nog een snack voor artiesten die in het laatste uur langs zouden komen. Ik denk dat ik binnen twee minuten nog nooit zoveel plaatjes door mijn hoofd heb zien schieten van allemaal dingen die ik ze graag wilde laten proeven, maar een studio heeft ook zijn beperkingen, geen oven en geen fornuis, want de brandweer is daar niet echt gelukkig mee. Toch nog snel kwam ik op de Panzanella, een heerlijke toscaanse broodsalade en wat zoute krieltjes met een lekkere sausje zoals ze het eten als tapas op de Canarische Eilanden.

Mooi dat voor elkaar, bijna alles al in huis, dus geen stress! Tot het moment dat op woensdagavond dochterlief zei: Mam, als dit nou de enige keer is dat ze jouw dingen mogen proeven neem dan de Crema Catalana mee, dat is je toppertje, die moet! Gezegd met een glimlach van oor tot oor, zeker toen ze bijval kreeg van meneer Foodfeest. Want het klopt, het is een toppertje, maar ze weet donders goed dat ik altijd wat extra maak en dat er dan thuis dus ook Crema Catalana gegeten wordt. Maar ja nu wel stress, want de ingrediënten daarvoor niet in huis. Alhoewel ik het eigenlijk belachelijk vind dat de supermarkt hier iedere dag tot 21.00 uur open is, was ik nu heel blij met deze ruime openingstijden.


Na telefoontjes met twee collega's van Lekker Tafelen die regelmatig op de radio te horen zijn voor de tips & tricks, trouwens ontzettend bedankt hiervoor Larisse en Vanessa, de oven aan, snijplank klaar, bakjes zoeken en de gerechten zoveel mogelijk voorbereiden. Ik had het naar mijn zin zo in mijn keukentje, want ik was zo aan het fluiten dat meneer Foodfeest vroeg of ik daar alsjeblieft mee kon stoppen. Maar ja, de klok tikt door en de tijd dat ik richting Hilversum moest kwam dichterbij. Tas met spullen wel driehonderd keer gecheckt, vroeg weg gegaan, 2 files overleefd en ruim op tijd aanwezig.

En ik kan niet anders zeggen Ties, Kevin en natuurlijk Winfried, jullie weten een mens wel op haar gemak te stellen! Ik was niet bloedzenuwachtig, maar had een goede dosis gezonde spanning in mijn lijf. Met het vooraf doorspreken van het programma, uitleg, grapjes en seintjes voelde ik me snel op mijn gemak en kon ik genieten van het moment.

Het was een feest om voor jullie te koken en wat zijn jullie lekkere eters. Ik had niet verwacht dat die grote bak Panzanella, mijn "breaking bread", op zou gaan. En die gezichten van jullie toen jullie de eerste hap Crema Catalana namen zal ik nooit meer vergeten! Als jullie na dit alles de krieltjes met mojo niet meer op hebben gekregen kan ik me dat prima voorstellen.

Het lied van "The J.B.'s Breakin' Bread" dat jullie hadden uitgezocht bij mijn Breakin' Bread salade heb ik toen ik gisteravond thuis kwam, met een grote glimlach op mijn gezicht en een wijntje in mijn hand, nog even heel hard afgespeeld. Ik kom graag nog een keertje terug!

#radio6
#winfrieds woonkamer
#panzanella

1 opmerking :

  1. Jamie Oliver mag echt wel een keer bij mij thuis komen koken! Ik vind het een geweldige kerel met heerlijk eten.

    BeantwoordenVerwijderen