Pagina's

zaterdag 25 januari 2014

Kopje thee?



Een nieuw jaar dus nieuwe kansen. Misschien winnen we dit jaar toch die superprijs in de staatlotterij, gaan we toch eens kijken naar een nieuwe baan, leggen we al in de zomer zorgverzekeringen naast elkaar om eens echt goed te vergelijken en gaan we kijken waar we het goedkoopst onze energie vandaan kunnen halen. Toch?

Of zijn er echt mensen die zich helemaal niets voornemen en rustig doorkabbelen. Of misschien wachten tot 1 februari, dan pas het lijstje maken om niet met de meute mee te doen.

Waar ik het vooral merk dat mensen zich weer een aantal doelen gesteld hebben is op de sportschool. In december kwamen ze al wat schuchter binnen voor een intake, verbaasd om zich heen kijkend naar sommige toestellen. In gedachten al besloten: daar ga ik echt van mijn hele leven nooit opstaan! En ja hoor, in de tweede week van januari stroomde alle lessen vol, waren alle loopbanden bezet en zie staan toestellen ineens op hele vreemde standen. De tweede week, inderdaad! De eerste week moet je nog schoenen halen, een fijn duur shirt en een fijne sweater, want best wel koud in zo'n schortschool:).

Nu we naar week vier van januari gaan horen we in de media al dat de fysiotherapeuten het niet aan kunnen en dat dat voornamelijk aan de blessures van de beginnende sporters ligt. Het is ook nooit goed!

En samen met al die nieuwe sporters hebben een hoop mensen ook meteen kritisch naar hun eten en drinken gekregen. Een biertje en wijntje minder, minder gefrituurd, meer groente en fruit en in plaats van frisdrank en koffie wat meer thee. Fout!

Niet gezien het programma Keuringsdienst van Waarde van afgelopen week? Denk je dat je goed bezig bent met je kopje groene thee zonder suikers, blijkt het slechte thee met suiker te zijn. Dat koop je dus! En niet eens van een heel goedkoop merk. Iemand had stom toevallig bolletjes in de theezakjes ontdekt en vroeg zich af wat die in een theezakje deden. En zo is het balletje gaan rollen.

Uiteindelijk blijkt dat deze balletjes suiker zijn met een kauwgomballenaroma om de slechte kwaliteit thee op te leuken. Belachelijk! Denk je goed bezig te zijn, krijg je ongemerkt suikers binnen die niet eens als zodanig op de verpakking genoemd worden. En kauwgomballen, wat moeten die in een groene thee?
 
Ik zal zeker niet zeggen dat je nu dus toch maar weer roekeloos die frisjes naar binnen kan klokken, maar kijk in ieder geval kritisch naar produkten die je koopt. Bekijk de etiketten en stel vragen. Of laat iemand anders die vragen voor je stellen bijvoorbeeld de Keuringsdienst van Waarde. Wil je de uitzending nog eens bekijken, kijk dan hier.

En wil je helemaal geen risico lopen, neem dan gewoon water. En blijf naar die sportschool komen, het is in februari al een stuk rustiger!

#thee
#gezondheid

Geen opmerkingen :

Een reactie posten