Pagina's

maandag 25 november 2013

#Muziekfestivals & Food



Ik ben het afgelopen weekend naar het Songbird Festival geweest, het singer-songwriterfestival. Behalve dat het (bijna) allemaal mooie liedjes waren en we heerlijk van zaal naar zaal konden lopen zonder te struikelen over de mensen konden we er ook iets anders te eten krijgen dan een zak patat, sterker nog, die kon je helemaal niet krijgen.

Het festival startte om 4 uur 's middags, om de hele avond door te komen moest je dus nog wel iets anders eten dan een appeltje dat nog verdwaald in je tas zou kunnen zitten. En dat was er ook, een bami (met stokjes!) met vers gewokte groente, bruin vers (ja echt, niet dat vieze kleffe brood) brood met mozzarella of lekkere ham, salades en als je nog een toetje wilde een yoghurtje met fruit, om maar wat dingen te noemen.

Natuurlijk kon je ook de hotdog met veel mayo en curry krijgen, zij maakte er ook geen geheim van wat er in zit en hoe het smaakte, een leuke knipoog naar de trent gezond eten.



Maar dat er een nieuwe trent in eten op festivals is is duidelijk. Afgelopen zomer op North Sea Jazz was het rond de heel veel verschillende eettentjes net zo druk als in de zalen. En het was ook heerlijk! Op een gegeven moment hoorde ik een man tegen zijn vrouw zeggen dat hij nu toch wel een band wilde zien, hij zat vol, en het was een uur of 8 's avonds. Kan je je voorstellen, ga je naar North Sea Jazz en zit je het grootste deel van de tijd te eten. Maar daar was dan ook zo veel te krijgen: Thaise Curry, Caribbean Food, Oesters, Falafel, Sushi, een mega outdoor bbq, pizza, vis en nog veel meer. Dat patatje zal er vast ook tussen gestaan hebben, maar dat dit muziekfeest meer is dan alleen wat oude mannen die op een saxofoon spelen mag duidelijk zijn. Voor mij is het in ieder geval genieten, lekkere muziek, heerlijk eten en het afgelopen jaar ook een heerlijk zonnetje. Wat wil een mens nog meer. Volgend jaar kun je zelfs bij een 2 sterren restaurant op het terrein eten las ik net. Dat zal alleen wel niet voor 3 muntjes zijn denk ik.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten