Pagina's

zaterdag 7 december 2013

kerstkookworkshop: en hoe was het nu?





Wat maakt het toch dat je op sommige plekken binnenkomt en je meteen thuis bent? Is het het grote fornuis dat als een open haard heerlijk warmte afgeeft, is het de glimlach en de kus op beide wangen van de gastvrouw Marjan die je begroet, de kok Arthur die blij een koffie voor je inschenkt maar niet kan wachten om je met zijn recepten kennis te laten maken of zijn het de kaarsjes, de prachtig gedekte tafel en de heksenbol (een antieke 19e eeuwse heksenbol waarvan men destijds dacht er de heksen/slechteriken en de duivel mee te kunnen verjagen doordat deze, geschrokken bij de aanblik van hun spiegelbeeld, op de vlucht zouden slaan) waardoor je je meteen op je plek voelt. Het een kan niet zonder het ander en de mix van Kookhuis Jantrus maakte het samen met de andere gezellige deelnemers aan de workshop een super geslaagde avond!

En wat kunnen we dan voor Kerst gaan maken, want we zijn er natuurlijk niet alleen maar geweest voor de koffie. Wat bij mij in ieder geval vooral is blijven hangen is hoe simpel sommige dingen te maken zijn terwijl ze er echt top uit zien en heerlijk smaken. Een voorbeeld: "souffle van tongfilet met een frisse komkommerdressing". Is nog prima uit te spreken en  je weet wat je eet, maar dat woordje souffle maakt het net wat spannender en dus prima om tijdens Kerst de ohhhs en ahhhs te ontvangen, want geef toe, daar doe je het ook een beetje voor. Dus zou ik heel graag willen laten zien hoe makkelijk het is. Een probleem, ik ben nog behoorlijk zoekend qua bloggen, delen, documenten, tabs en zo meer. Ik ga dat dus uitzoeken en plaats het later. Als iemand toch zo nieuwsgierig is en niet wil wachten, laat even een berichtje achter.

En nu snel door naar weer een hapje en een drankje bij de opening van een nieuw kantoorpand. Ben wederom benieuwd.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten