Pagina's

vrijdag 6 december 2013

#Kerstkookworkshop


Sint is nog maar net het land uitgeblazen en kerst is alweer volop in het land. Alweer pakjes maar vooral eten! En dan iets graag iets speciaals, iets waarvoor je op de dag zelf niet uren voor in de keuken hoeft te staan en iets waarvan familie en vrienden zeggen: "Wat we toen bij jou hebben gegeten was zo lekker, volgend jaar zijn we er weer bij!"
Nou moet ik eerlijk zeggen dat wij jaren aan Snoepkerst gedaan hebben toen de kinderen klein waren.
's Morgens heerlijk uitgebreid ontbijten, een lekkere lunch en 's avonds de kransjes, sneeuwkoekjes en al die andere lekkere snoeperijen op tafel, in de kerstboom en in kersttakken. Niets zo leuk als nu eindelijk die kransjes in de boom waar je al weken naar zat te kijken te mogen opeten.Geen wildbouillon, geen tamme haas of Vienetta bij ons op tafel. Nee, ongegeneerd snoepen. Voor mij heerlijk omdat ik met een fulltime baan ernaast niet nog een keer in de winkels in de rij hoefde te staan, mis te grijpen en tijdens Kerst niet in de keuken hoefde te staan en we alle tijd hadden om gezellig spelletjes te doen met z'n allen. En het bijzondere was altijd dat geen van de kinderen ooit misselijk geweest is. Als je onbeperkt mag pakken en een behoorlijke bodem hebt gelegd met het ontbijt en de lunch is de "honger" naar snoep een stuk minder en is het gewoon lekker!

Maar nu gaat het anders, de kids zijn groot en alhoewel de snoepkerst nog steeds als een groot feest in de herinnering ligt doen we het nu anders. Na de tapaskerst, soepkerst en de meiden-maken-het-voorgerecht, wij-het-hoofdgerecht, de-jongens-het-nagerecht (dat trouwens toch die Vienetta was die ze op het laatste moment bij de Shell hadden gekocht) gaan we dit jaar eerst op Kerstkookworkshop. En dan wel op een hele gezellige locatie namelijk bij het kookhuis van #Jantrus in het centrum van Gouda.
En dat gaat heel speciaal worden want zij koken op Agafornuizen. Die prachtige grote fornuizen waar ik alleen maar van kan dromen.

Al eerder waren wij bij Jantrus te gast maar dan bij een van hun maandelijkse Table d'Hotes. Aanschuiven bij een lange tafel waar je met ongeveer 20 gasten geniet van een heerlijk diner en een lekker glas wijn. Je laten verrassen want je hebt geen idee wat er voorgeschoteld wordt (je kan natuurlijk wel doorgeven of er bepaalde dingen zijn die je niet wilt, mag, kan eten en daar wordt dan rekening mee gehouden). En ken je die andere mensen dan? Nee, maar als mensen zich inschrijven voor zoiets dan zijn het in ieder geval genieters. En als je dan toch bij iemand zit waar je nooit vrienden mee zal worden dan schuif je gewoon een plaatsje op. Zo simpel kan het dus zijn, geen ellenlange menukaart waar je je doorheen moet worstelen, geen wachten op een tafeltje terwijl er genoeg plekken vrij zijn, gewoon aanschuiven en genieten van de prachtige dingen die op je bord verschijnen.

En vandaag gaan we dus zelf koken op een van die prachtige fornuizen en alles natuurlijk ook opeten! Na de kookworkshops waar ik een framboosje op een bordje legde, ondertussen meer kletsend en nippend van mijn glas wijn verwacht ik dat het deze keer heel anders gaat worden. Ik ben benieuwd en heb er ontzettend veel zin in!



Geen opmerkingen :

Een reactie posten