Pagina's

maandag 9 december 2013

Portobello's



Makkelijk, makkelijk en makkelijk. Oh ja en dan graag ook nog een beetje snel klaar en als het kan moet het er ook nog lekker uitzien.
Makkelijk? #Portobello's! Snel klaar? Portobello's! Lekker bekken? Portobello's!

Ehhh, portobello's, wat zijn dat? Dat zijn die paddestoelen met die grote hoeden die je steeds vaker ziet liggen. En makkelijk klaar te maken dat ze zijn. Zelfs zonder oven kan je ze lekker laten garen in een koekenpan. Dus hoe doe je dat dan?

Nou zo:

Schep de lamellen van de hoed voorzichtig met een lepel weg en breek voorzichtig het pootje van de portobello van de hoed. Vul de hoed met waar je maar zin in hebt, afgelopen weekend heb ik ze gevuld met geroosterde paprika's, wat van mijn zelfgemaakte mojo, paar gehalveerde kerstomaatjes, gehakte peterselie, geperste knoflook, beetje peper en het laatste stukje geraspte cheddar gemengd met ook een laatste stukje parmezaan.

Oven op 180 graden een minuut of 10 en dan nog even een paar minuutjes onder de grill. Of in een koekenpan met anti-aanbaklaag en een plank erover om de kaas lekker te laten smelten. Heerlijk!
Super makkelijk en ziet er toch ook speciaal uit zo'n grote gevulde paddestoel, niet waar? En het mooiste is dat je er eigenlijk van alles in/op kunt stoppen: blauwe kaas, spek, asperges, spinazie, pompoen, pijnboompitten, olijven, chorizo en ga zo nog maar even door. Zo lang je het zelf maar lekker vindt!

Eet lekker!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten